41 frågor

2011-02-22 17:38:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja, jag vet inte, men jag fick plötsligt lite panik och kände VAD VILL JAG BLI EGENTLIGEN?! Så jag sökte på test på google, mest för skojs skull, men hittade faktiskt en ganska bra sida med bra frågor! Det här blev mitt resultat: 

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.

Det jag märkt med fetstil är verkligen saker jag funderat på, men präst...liksom? Hallå nej.

Gå in på http://41q.com för att ta reda på ditt!


en madeleinedag

2011-02-21 11:52:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sitter i köket och har precis druckit en kopp kaffe för att vakna till lite. Nu inväntar jag Madeleine, som kommer vid 14-tiden! Jätteläng sen jag träffade henne så vi ska ha en heldag bara hon och jag, åka ut till Peppson och mysa, för att sedan åka hem, se på film, prata av oss en massa och äta någon god middag!
Innan dess måste jag städa av lite här. Alltid likadant, är man fler än en person i etthushåll så blir det så mycket fortare stökigt! Not good. Dessutom måste man damsuga 10x om dagen för att man har en hund här med, som fäller som en rävpäls, eller något.
Nej, vi sätter plus på den här dagen! Yeey!


mihihi

den 16:e februari

2011-02-20 22:32:05 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Kim hjärta Louice



nu börjar det

2011-02-15 23:00:07 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja, jag känner verkligen av det hårda livet som kommer ligga mig "varmt" om hjärtat ett par år framöver. Idag jobbade jag först pass 1: 9-14, åkte sedan hem, lämnade Aska, som jag förövrigt ska ha hos mig i 9 dagar nu:) sedan åkte jag på pass 2, slutade kl. 18, åkte hem och städa lite, satt och pluggade efter det, kände mig stressad eftersom jag behövde åka ut till stallet. Smsade de i stallet och frågade om de kunde ta honom åt mig idag, vilket de var väldgt snälla och gjorde. Tack, ni räddade min kväll.
Nu sitter jag här helt slut och ögonen går i kors. Ska snart ut med Aska igen, sen ska vi sussa kudden. Imorgon kommer Kim, jaaaa! Efter första lektionen i skolan, längtar längtar längtar! Undra hur bra de kommer gå att koncentrera sig på lektionen när jag vet att han är där ute o väntar på mig..sådant som märks! Hihi.

Lite bilder som får tala för gårdagen. Jag kan ialla fall säga att jag hade en mycket trevlig alla hjärtans dag, med massa god mat och massa prat :) :


Plankstek Black & White


Hugg in barra


Hemma hos Fia lite senare föll vi i chock när hon fick igenom en tungpiercing som hon
tog ut för flera år sedan, wierd.


En strut och en strut, mohahah. Perfect match





godis på lördagar

2011-02-15 18:44:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag när jag satt och åt tillsammans med Theo så frågade han mig om han kunde få en glass efter maten. Då sa jag "nej, det har ju precis varit helg ju, inte ska man ju äta glass i veckorna" just för att det bara är så att barn inte ska äta sött i veckorna (oftast vill inte föräldrarna att man ska ge barnen det heller förutom ngn gång ibland).
Ja, men så kom jag och tänka på det att, vi säger jämt hur barnen ska och inte ska äta. Varför kan vi inte då som självaste förebild leva upp till det själva och följa det vi lär dem?
För mig känns det helt fel, även om barnen inte vet om det så känns det fel för mig att säga så till barnen när jag själv inte gör så. Jag tänkte också på hur lätt det är för en själv att bara köra in på macken och köpa sig precis vad man vill och är sugen på.
Nej, från och med nu tänker jag göra själv som jag lär barnen. Det är inte mer än rätt tycker jag, ialla fall för min självkänsla. punkt.


alla ♥ dag

2011-02-14 14:17:39 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja idag är det alla hjärtans dag och även fast jag inte får fira den med den jag helst helst av allt skulle vilja fira den med så får jag faktiskt väldigt bra sällskap ialla fall. Med tanke på att jag trodde denna dagen skulle bli rutten och skev så kommer den nog faktiskt bli ganska bra.
Idag är det en månad sedan jag tog mitt mod till fånga, satte mig på bussen till sthlm och träffade Kim. Tiden går så fort. Men tur är ju det.. redan på onsdag kommer han igen efter att ha varit ifrån mig alldeles för länge.
Ikväll blir det middag med självaste Fia på Butlers Hörna i norrköping. Jag tror vi har tänkt en liten försoningsmiddag eftersom vi har varit i luven på varandra alldles för länge. Hoppas på att det inte blir någon tryckt stämning, att allt är som vanligt och att det blir en trevlig kväll med god mat och mycket skratt! 

Hoppas alla ni andra får en riktigt bra alla hjärtans dag med massa mys och tar er tid för bara just er!
Glad Alla Hjärtans Dag! :)


konstig dag

2011-02-13 17:57:41 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja, det har varit en konstig och omtumlande dag idag. Jag vaknade upp hos moster, utan att jag visste att jag hade somnat där. Stannade där en stund och hade det trevligt. Sedan hämtade jag upp Julie för att åka ut till ikano en stund. Jag köpte ett par nya skor som jag fick av min snällaste styvfar, tack tack tack! Det behövdes verkligen. Sedan köpte jag en present och sen hann vi inte så mycket mer. Tog en fika på mitt favvoställe där ute, Sannes Coffé. Smakade mycket bra!
Julie följer med mig hem, vi tänkte fota i det fina vädret. Men bror min ringer och frågar efter hans kameraladdare. Jag trodde mig hitta den och skulle springa över med den för att också hälsa på mitt nykomna kusinbarn som var på besök hos dem.
Men när jag kommer dit var det fel laddare. Jag gick hem igen, lite panik över att jag iså fall inte visste var laddaren var. Letar igenom hela lägenheten, verkligen. Hittar den inte och får nästan panik, när jag kommer på att den är nog kvar hos Fia, sen nyår, vilket den var. Puh!
Julie åkte ialla fall hem, för mitt i allt virrvarr blev de jättekonstig stämning, solen gick ner o vi kunde inte fota. Blablabla. Helt plötsligt, när Julie hade gått bröt jag visst ihop, utan att riktigt veta varför..ibland kan det bli så om det blir för mycket bara. Och nu sitter jag här, ganska tom och ska snart åka ut till stallet för att kvällsfodra hästarna. Ett himla virrvarr och helt ointressant för er. Men har ni kommit ända hit ner i texten fann ni väl något intressant ialla fall..


Nya skor! Från scorett (1199:-)


Julie köpte sig ett par nya glasögon, mohahah


Julie hittade kameran


snö snö snö

2011-02-11 10:38:45 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


snälla rara Gud gör så att det slutar snöa. Det har snöat konstant i snart mer än ett dygn. INTE okej.
Det vräker verkligen ner snö utanför mitt fönster och det är nästan så jag mår illa. Verkligen fy, är så trött på snön nu.

Igår fick jag höra det här av en viss någon:

"Egentligen så tror jag att du är mer jättebusig än den oskyldiga lilla flicka du visar dig vara, många gånger"

Hmm, jag fick en sådan tankeställare över hur folk uppfattar mig.


tjugoårspresent

2011-02-10 10:30:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu vet jag precis vad jag önskar mig till min 20-årsdag, kom jag på nu bara sådär.
En tattuering. Alltså, pengar eller typ presentkort på en tattueringsstudio. Det vill jag ha! Så alla i släkten, ni kan ju börja samla redan nu, så har jag lite mer att välja mellan ;) satan vad jag är smart!


go for it!

2011-02-09 15:01:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det första jag måste nämna är: IGÅR firade jag och mitt kära körkort 1 år tillsammans <3 aj löv ju!

Idag. Min dag började med att jag faktiskt för en gångs skull gick upp tidigt och kunde göra allt i lugn och ro här på morgonen. Det är inte riktigt min starka sida. Lite smånervös inför första skoldagen, men det har gått kalasfint!
Psykologi A och Svenska B har stått på schemat idag! Så himla bra. Lärarna verkar vara jättebra och jag känner att det här kommer att funka! Plus att jag har fått världens bästa mentor. Honom kommer jag även att ha i idrott och det känns också bra eftersom idrott i skolan inte är min starka sida. Men han verkar peppande och ser fler olika lösningar på saker och ting om det är svårt.
Nu ska jag snart och jobba hos Theodor. Men först en kvarts rast och andas lite! Det går bra just nu! Me like.



kusselina

2011-02-06 22:31:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Och idag fyller min älskade tvillingkusin 19 år. Fan så gammal du börjar bli, okej vi, vi börjar bli gamla. Bara åldras och åldras. Hilmarns. Det skrämmer mig.
Jess och jag har en förmåga till att bete oss väldigt lika utan att ha varit med om samma saker, känner det liksom i kroppen, när något är fel. Vi känner varandra utan och innan. Har alltid gjort saker ihop, gjort allt ihop, ända sen vi var bebisar. Jag kommer alltid reta henne för att hon är 8 dagar yngre än mig. Vi är något speciellt du och jag. Långt bort, men ändå så nära. Älskar du. Från vaggan till graven hjärtat




andas in och ut, in och håller andan

2011-02-06 22:29:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorgon är ännu en ny måndag, en ny vecka. Skulle kunna kännas som vilken rutinerad måndag och början på vilken rutinerad vecka som helst. Men inte för mig, från och med imorgon börjar ett liv som kommer bli stressigt och kämpigt, på många sätt. Ett liv som i alla fall kommer fortsätta i två år, som det börjar som den här veckan. Jag SKA klara det här. Den här gången tänker jag inte ge mig och jag tänker prioritera det som är allra viktigast. Jag är taggad, taggad inför ett nytt, bättre liv. Gammal skit lämnas nu bakom mig. Se framåt, se allt från den ljusa sidan och jävligt positivt. "Det löser sig alltid på något sätt" som min låtsaspappa skulle flika in. Är man uppvuxen med de orden i öronen så löser sig fan i mig allt.

För övrigt, när jag kom hem till linköping så var glaset på min portdörr sönderslaget och det låg glas överallt. Kändes faktiskt väldigt obehagligt. I fredags när jag åkte hem till söderköping var det någon som hade sprayat en text på glaset.. den e ju ganska borta nu då, men ändå lite lustigt..


hildacitat

2011-02-04 11:24:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


MAHAHAHAHA

Hilda: Du vet, jag måste grilla honom lite först, innan han får koka dig!


jag ska klara allt

2011-02-03 22:32:14 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har blivit antagen till skolan och imorgon ska jag på möte för att lägga upp en plan över vilka kurser jag ska läsa och hur lång tid jag ska lägga dem på. Samt kolla över schema så att jag kan gå på vissa föreläsningar när jag inte jobbar.
Men, saken är att jag inte vet hur jag kommer att klara allting. Jag kommer att få slita häcken av mig! Såhär ser det ut:

Måndag: Jobb 9-18. Stallet. (plugg hemma)

Tisdag: Jobb 8.30-20.00. Stallet?! (plugg hemma)

Onsdag: Stallet. Glimma. (Skolan). Jobb 16-20

Torsdag: Jobb 9-18. Stallet. (plugg hemma)

Fredag: Ledig. Pluggdag. Skolan stängd. Glimma. Stallet

Lördag: PLUGG. Stallet

Söndag: PLUGG. Stallet

plus att jag helst av allt vill hinna med att träffa kim emellan allt också.

Är det någon som kan se en lösning mellan allt det här, så var vänlig och skicka mig ett mail eller liknande. Seriöst, hur i helaste fridens namn ska det gå ihop sig? Någonting måste jag välja bort. Jag är rädd att det kommer bli min älskade älskade ponny. Och hur ska jag då klara mig utan honom?
Jag mår så bra just nu, jag vill inte att mitt liv ännu en gång ska gå i spillror. Jag ska verkligen klara det här! Jag ska jag ska jag ska jag ska!!! Visst? VISST!



godförmiddag

2011-02-03 10:53:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


kära bloggläsare, som blir färre när jag inte uppdaterar lika mycket längre märker jag. Ganska logiskt, om det inte finns något att läsa, men tråkigt! Jag får helt enkelt bli bättre!
Imorse vaknade jag upp kl. 8.05 och fick i panik slänga i mig frukost och klä på mig, borsta tänderna och sminka mig för att sedan åka till jobbet 08.30, jag hann! Jag är rätt bra.
Men jag känner mig helt slö i både huvudet och kroppen. Jag blir mer och mer förkyld för varje dag och nu har jag börjat hosta lite också. Inte okej! Dagen är lite sådär, trots att det är fint väder! Dock blåser det ju rätt mycket så vi får klaga på det. Sen saknar jag Kim också, superdupermega mycket :( dröjer låååång tid innan jag får träffa honom igen, de gör lite ont i hjärtat. Jag vill bara blunda och vakna upp om ca. 2 veckor och så ska han vara där hos mig när jag öppnar ögonen. Men ja, önska kan man ju. Dagen för betyget, tänkte jag skriva nu, men betyget för dagen blir: OK hittills. Inte mer.


osååå bjuder vi på den här bilden!



bad update

2011-02-02 14:39:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja jag vet att uppdateringen har sugit big **** de senaste dagarna, men jag har verkligen haft mycket att göra och inte haft tid att blogg överhuvudtaget.
Men idag måste jag säga att det är en riktigt bra dag! Vaknade skapligt tidigt och tog det lugnt, duschade och klädde sedan på mig för att gå en promenad med Glimma. Så underbart härligt väder det är ute idag! Det är sol, varmt/milt och det luktar vår! Snön håller på att smälta bort och åh, det är så härligt! Jag hoppas verkligen att det fortsätter såhär nu och att våren är påväg! Är så himla trött på snön. Samtidigt tänker man att; meh! det är ju bara februari, klart de kommer komma mer kyla och snö. Men så om man tänker en gång till så kom ju vintern redan i oktober, när den vanligtvis brukar komma i slutet av november/början av december..så kanske kanske har årstiderna förflyttats lite. Bra eller dåligt? Jag vet inte riktigt vad jag tycker men jag tycker om att det varit massa snö på julafton de senaste två åren.
Blir det dessutom vår redan i februari/mars nu så känns de som att de kommer va vår och sommar mycket längre och det tackar vi ju verkligen inte nej till. Njaae, idag mår vi bra!

Vill även skriva ett litet grattis till Kim som fyller hela 22 år idag. Så grattis finaste du! :)